Dé online drogisterij met duizenden artikelen tegen de beste prijzen.

Handige tips om huidveroudering tegen te gaan!

  • Home
  • Huid
girl-gbae18248d_640

Huidveroudering wil je natuurlijk het liefste zo veel mogelijk tegen te gaan. Als je een stralende huid hebt zit je lekkerder in je vel. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om je huidveroudering langzamer te laten verlopen. Zo is het tempo waarop je huid veroudert afhankelijk van een aantal factoren waar jezelf invloed op hebt. In deze blog geven je een aantal tips hoe je huidveroudering tegen kan gaan. Lees gauw verder als je hier benieuwd naar bent. 

1. Collageen


Hoe snel je huid veroudert is grotendeels afhankelijk van de hoeveelheid vrije radicalen en antioxidanten je in je lichaam hebt. Hoe meer collageen je hebt in je lichaam hoe beter je bent beschermd tegen de vrije radicalen die je huid verouderen.

Collageen is een essentieel onderdeel van alle bindweefsels in je lichaam. Collageen is een stof die je lichaam natuurlijk produceert, maar je kan collageen ook tot je nemen in de vorm van voeding en collageen boosters. Zo kan je op een natuurlijke manier huidveroudering tegengaan door je huid van binnenuit te beschermen. Kijk eens naar Eclat beauty producten als je opzoek bent naar een fijn merk.

Je hebt collageen in dierlijke vorm zoals viscollageen en in niet-dierlijke vorm, ook wel vegan collageen genoemd. Je kan collageen verkrijgen in de vorm van zakjes. Deze kan je mixen met water of door je dagelijkse smoothie heen blenden. Daarnaast zijn er ook collageen gummies verkrijgbaar Collageen is niet alleen goed voor je huid, het is ook goed voor je haren, nagels, spieren, gewrichten en botten. 

2. Een gezonde levensstijl 


Een gezonde levensstijl is essentieel voor het behouden van een gezonde huid. De kwaliteit van je slaap speelt een grote rol en daarnaast is het ook belangrijk gezond te eten. Zorg dat je voldoende antioxidanten binnen krijgt en ook gefermenteerde producten zijn goed om te eten als je je huid graag lang jong houdt. Zorg dat je niet te veel tijd doorbrengt onder de felle zon en niet te veel alcohol drinkt.

Een andere belangrijke factor voor het behouden van een gezonde huid is ontspanning. Je geest heeft een grote invloed op je lichaam en je huid. Hoe meer spanning je voelt, hoe sneller je cellen verouderen. Zorg dus dat je altijd ruimte in je leven overhoud voor ontspanning. 

3. Voldoende hydratatie 


Hoe droger je huid is, hoe sneller je huid veroudert. Het is dus altijd belangrijk je huid goed te blijven hydrateren, vooral als je van jezelf al een wat drogere huid hebt.

Om je huid te hydrateren is het goed om dagelijks hydraterende producten te gebruiken. Om je huid optimaal te verzorgen is het een goed idee om je huid dagelijks te voeden met een serum, een moisturizer en een oogcreme. Wekelijks kan je je huid extra voeding geven door je huid in te smeren met een fijn masker.

Je kan ook producten gebruiken die speciaal zijn gericht op het tegengaan van huid veroudering. Deze producten bevatten vaak voedende oliën zoals avocado-olie of rozenpit olie. Zorg er daarnaast ook voor dat je altijd genoeg water drinkt. Zo’n 2 liter water per dag zou voldoende moeten zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *