Dé online drogisterij met duizenden artikelen tegen de beste prijzen.

Tegenwoordig hoef je niet meer naar de audicien te gaan om je gehoor te laten testen

  • Home
  • Gezondheid
pexels-yan-krukov-4458418

Een audicien is natuurlijk de persoon om jouw gehoor te laten testen. Deze kan je precies vertellen of er iets mis is met jouw gehoor en wat je hieraan kunt doen. Maar wist je dat je tegenwoordig ook op andere manieren je gehoor kunt testen. Het is echt niet meer nodig om direct een afspraak te maken bij een specialist. Hiervoor is nu speciaal de online gehoortest ontwikkeld.

Een hoortest helemaal online doen?

Tegenwoordig gaat vrijwel alles via het internet. Van recepten zoeken, tot afspraken maken, het houden van vergaderingen en zelfs het kopen van auto’s. Niks is meer te gek om online te doen. Het was dus alleen maar een kwestie van tijd voordat je ook een online gehoortest kon afnemen. Deze tijd is nu aangebroken. Simpelweg online met een paar klikken kun jij al zo een test afnemen.

Een online gehoortest werkt eigenlijk ontzettend eenvoudig. Je moet wat vragen over jezelf beantwoorden en daarna kun je de test doen. De test zijn veelal een aantal verschillende tonen die steeds in frequentie veranderen. Aan jou is dan de opdracht om aan te geven of je de toon nog steeds goed hoort of niet. Aan het einde van de test krijg je direct een uitslag. Deze uitslag geeft weer of je last hebt van gehoorbeschadiging. Daarnaast kan een online test dit ook nog eens per oor uitmeten. De kans is namelijk groot dat jouw oren verschillende prestaties leveren. Zo zijn sommige mensen vrijwel doof aan het ene oor, maar horen ze bijna perfect uit het andere oor. Het zal zeker handig zijn om hier achter te komen.

Het einde van de audiciens?

Nou nee niet echt. Het online afnemen van een gehoortest is namelijk niet hetzelfde als advies van een audicien. Veelal wordt je na de test doorverwezen om een fysieke afspraak te maken. Deze testen zijn namelijk veel uitgebreider en kunnen preciezer meten in welke mate je last hebt van gehoorbeschadiging. Een online test kan je ook niet vertellen of en welke apparatuur je nodig hebt om je gehoorschade te limiteren of te verhelpen.

Een audicien is dus alsnog cruciaal om het uiteindelijke advies te geven. De online hoortest is dan ook meer bedoeld om je te helpen de doorslag te geven of je wel of geen afspraak maakt. Wanneer je twijfels is het aan te raden om altijd een fysieke afspraak in te plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *